Puma

Posted in Sneakers by admin - sep 03, 2013

Puma is een Duitse onderneming die sportartikelen produceert. Het echte bedrijfsnaam is PUMA AG Rudolf Dassler Sport. Vernoemd naar de oprichter van het bedrijf Rudolf Dassler de kleinere broer van Adolf Dassler de oprichter van Adidas een grote conccurent van Puma. Puma . Beide bedrijven zijn gevestigd in het kleine Beierse dorp Herzogenaurach. Na een familieruzie tudden de beide broers zijn de twee ondernemingen gescheiden , maar beinden zich noch steeds in dezelfde dorp. De ene aan de ene kant van het rivier die door het dorp stroomt en de andere aan de andere kant.

 


Tegenwoordig.

Nu is Puma een grote sportfabrikant die zijn meeste omzet uit schoenen haalt. Naast schoenen maakt puma ook andere sportartikelen zoals: trainingspakken, ballen, voetbalschoenen en is ook sponser bij grote sport evenementen. De onderneming heeft grote moeite om tegen de grootmachten Nike en Adidas te kunnen concurreren. Het ging in de jaren 90 daarom ook erg slecht met het bedrijf voordat het werd overgenomen door de Franse PPR.
Er zijn natuurlijk nog steeds enorm veel Puma liefhebbers omdat het altijd met de gekste modellen komt en altijd heel kleurig. De prijzen van de sportartikellen zijn ook een stuk lager dan bijv: Nike en Adidas.

Tags: COMMENTS

Laat een reactie achter