Nike anno nu

Posted in merken, Sneakers by admin - sep 03, 2013

Geschiedenis en ontstaan van Nike

Nike is van oorsprong een Amerikaanse conern. Wie kent het niet? Je ziet het overal op de wereld.
Bill bowerman en Phil knight zij de oprichters van Nike, maar toen heette het nog de Blue Ribbon Sports. De twee hadden elkaar op de University van Oregon ontmoet waar nu ook de hoofdvestiging van de Nike concern zich bevind. Bill was een coach en voormalig Olympische speler. Hij hield zich voornamelijk bezig met de atleten en hoe de prestaties te verbeteren. Hij wou met de combinatie van trainen en goede materiaal zoals schoenen en kleding een betere prestatie uit zijn atleten halen.
Phil Night was een student en tevens atleet van Bill  en zo hebben ze elkaar leren kennen. Phil wou sportschoenen uit Japan importeren om zo de Duitse sportkleding overheersing van Adidas bijvoorbeeld te verminderen. Ze lieten sportschoenen uit Japan over laten komen ,maar ze wouden n het verbeteren, dus lichter beter en sterker maken. Na gewoon op straat in een busje schoenen te verkopen hadden ze een winkeltje geopend in Santa Monica California. En nu anno 2011 heeft nike 15 miljard omzet per jaar en heeft over de hele wereld 25 duizend werknemers. Men ziet dat goede ideeën tot iets heel groots kunnen leiden.

De Swoosh (merklogo)

De swoosh is ontworpen in 1971 door de ontwerpster Carolyn Davidson. Het is de meest herkenbaarste logo’s van de wereld je ziet het letterlijk overal op de wereld. Davidson had voor 30 dollar de swoosh ontworpen voor Philip en zo was de Nike teken die we nu kennen geboren. Nike betekent de oud griekse godin voor overwinning. De teken is volgens sommige de vleugels van de godin en andere zeggen weer dat het de zweep geluis is van een atleet die een snelle beweging maakt. Wie er gelijk heeft is nog een raadsel maar de teken laat zeker snelheid en elegantie zien. Het zijn vleugels van de godin aan je voeten als je Nikies draagt dat is de gedachte van Nike.

 

swoosh

Nike anno nu

Tegenwoordig is Nike uitgegroeid tot de grootste sportkleding producent van de wereld en de grootste sponsor van sportevenementen en sporters zelf. In Nederland is de hoofdvestiging van Nike, Europa, Afrika en midden oosten. De vestiging bevind zich in Hilversum. Nike’s grootste concurrent is Adidas die ook goed bezig is, maar Nike ligt toch voor door zijn naamsbekendheid en stijl.

Tags: COMMENTS

Laat een reactie achter