De stropdas

Posted in Kleding by admin - sep 02, 2013

De stropdas bestaat al langer dan menig persoon denkt. Het wordt tegenwoordig al zakelijk gezien en formeel terwijl het jarenlang, en dan hebben we het over duizenden jaren, is gebruikt als onderdeel van een legeruniform. De eerste versies van de stropdas werden gedragen door het leger van een Chinese keizer, honderden jaren voor Christus. Het onderscheidde het leger door de kleuren van de stropdas waardoor duidelijk was voor welke keizer het leger streed. In de negentiende eeuw werd de stropdas voor het laatst gebruikt door een leger.

Pas aan het begin van de 20e eeuw werd een stropdas ontworpen voor modieus gebruik. Het ging vooral om stropdassen voor vrouwen. Hedendaags is de stropdas enerzijds een accessoire voor uitgaanskleding of wordt het gebruikt in een formele setting. Bij bedrijven waarbij men formeel met elkaar omgaat is doorgaans de stropdas verplicht. Denk maar eens aan de bankbediende of de verzekeringsadviseur. De stropdas zorgt er mede voor dat er een mate van professionaliteit wordt uitgestraald.

Het dragen van een stropdas brengt ook de nodige problemen met zich mee. Een afgestudeerde die voor het eerst gaat solliciteren in pak heeft de nodige moeite om de stropdas te strikken. Welke knoop moet in de stropdas? Er zijn immers verschillende knopen die gebruikt kunnen worden om de stropdas te gebruiken. Hoe wordt een stropdas schoongemaakt als er een vlek op zit? Het is meestal van een andere stof dan normale kleding waardoor er voorzichtiger te werk moet worden gegaan met het schoonmaken. Deze en nog meer vragen worden beantwoord op de website van stropdasinfo.

Tags: COMMENTS

Laat een reactie achter